home

inspirerende dru-yoga, dans cursussen & vakanties

 

Frankrijk - La Maison Neuve

Vivre de tout Coeur (leven met hart en ziel)

 

data en kosten
STEL UW VRAAG / AANMELDEN VIA MAIL
telefoon / sms 06 - 183 39 912

 

week 1data 2018 binnenkortyoga & tangodans
week 204 - 11 augustus 2018yoga & mantra zingen en spelen
week 312 - 19 augustus 2018yoga, qi gong & flamencodans en -muziek

 


klik op de foto voor een groter beeld

locatie: La Maison Neuve - Vienne
'La Maison Neuve' is een landgoed met een oud château en bijgebouwen. Het ligt in Antran bij het plaatsje Ingrandes sur Vienne, nabij Chatellerault. La Maison Neuve is een inspirerende plek met een bijzondere charme. Het château is historisch interessant en is omringd door ongeveer 11 hectare bosrijk landgoed. Het landgoed heeft kampeer­gelegenheid, moestuinen, fruitbomen, een bos met hele oude en bijzondere bomen en wandelpaadjes, bamboebos, bronnen en een prieeltje. Verder zijn er rustieke bijgebouwen, een overdekte halfopen yoga-/dansvloer en een een schattig kapelletje op het terrein. Deze prachtige plek ligt in een golvend landschap met zonnebloemen, romantische kastelen en bossen.
Er wonen hazen, reetjes, vossen, dassen, uilen, vele vogels, zoals de groene specht, de hop en de nachtegaal. De eekhoorntjes springen er van boom tot boom.
Hier kun je herbronnen, het leven vieren met tango- of flamencodans en muziek en helemaal tot rust komen door de stilte, de prachtige natuur en yoga.

 

Het programma vindt buiten plaats in een open overdekte ruimte van circa 70 m2 met houten vloer (zie foto hierboven). Ook maken we soms gebruik van mooie plekken in het bos en op het landgoed.

Ook in de omgeving is er van alles te beleven: middeleeuwse kastelen, prehistorische grotten, boerenmarkten en brocantes in de nabijgelegen dorpjes.

 

vele handen en licht werk
Iedereen wordt gevraagd een handje te helpen hier en daar. Dit geld vooral voor de afwas. Zo kunnen we de kosten laag houden zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Bovendien worden er, zo blijkt, vriendschappen gesloten tijdens de gezamenlijke arbeid.

 

huisregels
We vragen aan iedereen om rekening te houden met elkaar en de omgeving. Na 22.00 uur wordt er geen luide muziek meer gemaakt, dit voor diegenen die vroeg gaan slapen. Verder houden we samen buiten de boel netjes en tonen we respect voor de natuur. Hoewel we van honden houden en zelf een hond hebben, is de ervaring zo dat het meebrengen van huisdieren helaas niet is toegestaan. Een uitzondering maken we voor blindegeleidehonden.