home

inspirerende dru-yoga, dans cursussen & vakanties

 

Frankrijk - La Maison Neuve

yogaweek en mantra’s zingen met live gitaar 04 - 11 augustus 2018

data en kosten
STEL UW VRAAG / AANMELDEN VIA MAIL
telefoon / sms 06 - 183 39 912

 

klik hier voor een foto-impressie Maison Neuve, Vienne

 

klik op een foto voor een groter beeld

yoga
De yoga wordt begeleid door Marleen van Haastrecht. Bij de yoga ligt de focus deze week op de innerlijke en fysieke balans, het bewust worden/ zijn van je lichaam en het maken van contact met je hart.

 

De vorm van yoga die gebruikt wordt, is voornamelijk Dru-yoga. Dru-yoga heeft veel overeenkomsten met andere vormen van yoga, maar neemt door onder andere de yoga-flows, een unieke positie in. Er is veel aandacht voor alignment en het soepeler maken van de rug, de beweging van het lichaam, verandering, vertrouwen, liefde, moed, meegaan met de stroom en de overtuiging dat onze mogelijkheden onbegrensd zijn.

 

Behalve van de overdekte yogaruimte kunnen we gebruik maken van verschillende locaties op het prachtige landgoed.

 

mantra zingen
Gerda van Kleef zal de mantras gaan begeleiden.

 

Zij heeft haar achtergrond liggen in de flamenco-dans en zang, waarbij het zelf begeleiden met de palmas, hakken en/of andere percussie nooit zal ontbreken.

 

Een prachtige en heerlijke aanvulling in de yogaweek is het mantra zingen. Iedereen kan er aan meedoen, er is geen competitie en u hoeft geen goede of mooie stem te hebben voor het mantra zingen.

 

De mantra-liederen worden in vele verschillende talen gezongen o.a in het Herbreews, Tibetaans, Indiaans, Engels, Spaans.

 

Telkens gaan wij van start met korte Tai Chi bewegingen om ons los te maken en alles los te laten. Daarna gaan wij over naar de bodypercussion. De percussie (het klappen in de handen en het kloppen op je lichaam) zorgt voor een goede bloeddoorstroming en wordt tevens de weg naar het ritme van het mantra lied. Stap voor stap.

 

Niet alleen worden de mantra's begeleid door eigen bodypercussie, maar Gerda van Kleef zal de mantra's begeleiden met gitaar.

 

bodypercussion
Hierbij maak je muziek met het eigen lichaam, het lichaam als enig instrument. Waarbij samenwerken alles nog mooier maakt. Er is geen competitie, het is genieten van wat wij samen kunnen voortbrengen. Door de concentratie in het begin raakt je hoofd even vrij van allerlei gedachten wat maakt dat het drummen plots vanuit je centrum doorgaat, dit is een weldaad voor het lijf en voelt ontzettend goed.

 

Fantastisch te weten dat je zo zelf aan de slag kunt na deze week, zonder afhankelijk te hoeven zijn van instrumenten.

 

gitaarles
Je kunt leren om enkele mantra's op gitaar te spelen, zodat je jezelf kunt begeleiden als je eenmaal weer thuis bent, of het kunt gebruiken om een groep te begeleiden, als je daar al ervaring mee hebt.

 

 

09:00 uur ontbijt
10:30 - 12:00 uur dru-yoga
12:00 - 12:30 uur meditatie
13:00 uur lunch
14:30 - 16:30 uur mantrazingen en ritme
18:30 - 19:30 uur gitaarles; begeleiden van mantra’s op gitaar
18:30 - 19:30 uur yoga avondworkshop voor mensen die geen gitaar spelen
19:30 uur avondeten
21:00 uur vuur, Spaanse avond, dans of vrij

 

De week begint op zaterdag 4 augustus om 20:00 uur met kennismaken en een avondmaaltijd. Je kunt tussen 17:00 en 20:00 uur aankomen.

 

Woensdag is een vrije dag. Tijdens het ontbijt kun je een lunch klaarmaken om mee te nemen. Je kunt dan de omgeving verkennen of heerlijk onder een boom een boek lezen. Wij hebben veel informatie en folders. 's Avonds is er een Spaanse avond met optreden. Op deze dag is er 's ochtends na het ontbijt een rondleiding door het kasteel en landgoed door de Nederlandstalige kasteelheer.

 

Zaterdag 11 augustus is de week afgelopen na het ontbijt en afscheid. Je kunt tot 10:00 uur in de kamers en tot 12:00 uur op het terrein blijven. Tijdens het ontbijt kun je een lunch klaarmaken om mee te nemen. De week is inclusief 1x uit eten en een optreden.