home

inspirerende dru-yoga, dans cursussen & vakanties

 

Frankrijk - La Maison Neuve

Yoga-tangodansweek data 2018 binnenkort

klik hier voor filmpjes

data en kosten
STEL UW VRAAG / AANMELDEN VIA MAIL
telefoon / sms 06 - 183 39 912

Vivre de tout Coeur (leven met hart en ziel)

klik op een foto voor een groter beeld
Geniet van een inspirerende yoga-tango zomerweek op het prachtige landgoed 'La Maison Neuve'. In deze week krijg je de kans om te genieten van de natuur, tot een innerlijk en fysiek evenwicht te komen met yoga, en expressie te geven aan je passie en eigenheid via de tango. Volgens deelnemers is yoga en tango een ideale combinatie.

 

klik hier voor een foto-impressie Maison Neuve, Vienne

 

 

yoga
Bij de yoga ligt de focus deze week op de innerlijke en fysieke balans, het bewust worden/ zijn van je lichaam en het maken van contact met je hart, zoals ook in de tango balans, lichaamsbewustzijn en hartscontact belangrijk is bij dans en de communicatie. De vorm van yoga die gebruikt wordt is voornamelijk Dru-yoga. Dru-yoga heeft veel overeenkomsten met andere vormen van yoga, maar neemt door onder andere de yoga-flows, een unieke positie in. Er is veel aandacht voor alignment en het soepeler maken van de rug, de beweging van het lichaam, verandering, vertrouwen, liefde, moed, meegaan met de stroom en de overtuiging dat onze mogelijkheden onbegrensd zijn.
Behalve van de overdekte yogaruimte kunnen we gebruik maken van verschillende lokaties op het prachtige landgoed.

 

De yoga wordt begeleid door Marleen van Haastrecht

 

cursus tango en tango-improvisatie

Deze zomer heb je de kans de magie van de Argentijnse tango te ontdekken.

Dit jaar zal de dans worden gegeven door de Argentijnse tanguero, Ezequiel Sanucci, die de tangocultuur van jongs af aan heeft meegekregen samen met Lydia Müller. Zij zijn beiden zeer inspirerende dansers en choreografen die op een organische en speelse wijze de traditionele tango onderwijzen en je leren hoe je alternatieve speelse combinaties kunt gebruiken om te improviseren.

 

Muzikaliteit, stijl en manier van bewegen zijn steeds terugkomende thema's in hun lessen en voor de liefhebbers onderwijzen ze ook Neo-tango. Het is een buitenkans om een week les te krijgen van professionele tangodansers en musici. Je zal zeker genieten van deze week vol met creatieve inspiratie die je kunt meenemen in je eigen dans. Natuurlijk is er weer iedere avond Milonga met live muziek.

 

Zowel Ezequiel als Lydia behaalden hun bachelor diploma dans aan Codarts, de Rotterdamse Dansacademie. Ezequiel begon als tiener met dansen in Buenos Aires en heeft 25 jaar professionele danscarrière achter zich en 15 jaar ervaring in het onderwijzen van danslessen. Ezequiel en Lydia studeerden Argentijnse tango in Buenos Aires met o.a. Gustavo Naveira, Leonardo Cuello, Dana Frigoli en Jorge 'El Pardo' Vieyra. In 2012 kregen ze een beurs voor artistieke ontwikkeling van het Fonds Podiumkunsten om 6 maanden professionele tango te studeren in Buenos Aires. Ze zijn allebei ervaren in o.a. de Argentijnse tango, moderne dans, contact improvisatie en klassieke dans.

 

Parallel lopende cursus
Parallel met deze yoga-tango week is er een tangomuziekweek door Kay Sleking. Bel of mail Kay voor meer informatie.
06-54977176 of kay@tangomuziek.nl

 

 

 


09:00 uur  ontbijt
10:30 - 12:00 uur  yoga of bewegingsaspecten
13:00 uur  lunch
14:00 - 15:30 uur  tango voor semi-gevorderde dansers
15:30 - 16:30 uur  tango voor absolute beginners
16:30 - 18:00 uur  begeleid practicum voor alle niveaus
19:00 uur  avondeten
21:00 - 00.00 uur  tangoworkshop voor alle niveaus, tangosalon met live muziek

 

Op zondagmiddag is er om drie uur een rondleiding door het kasteel en het landgoed door de Nederlandstalige kasteelheer.
Woensdag is de vrije dag.

 

De week begint op zaterdag 05 augustus om 20:00 uur met kennismaken en een avondmaaltijd.
Je kunt tussen 17:00 en 20:00 uur aankomen.

 

Zaterdag 12 augustus is de week afgelopen na het ontbijt en afscheid.
Je kunt tot 10.00 uur in de kamers en tot 12:00 uur op het terrein blijven.
Tijdens het ontbijt kun je een lunch klaarmaken om mee te nemen.