home

inspirerende dru-yoga, dans cursussen & vakanties

 

Ierland - Newgrange & Connemara

The Celtic HeArtbeat - 18 t/m 24 mei 2018

klik hier voor een foto-impressie van Ierland

data en kosten
STEL UW VRAAG / AANMELDEN VIA MAIL
telefoon / sms 06 - 183 39 912

 

The Celtic HeArtbeat - een zeer bijzondere en inspirerende reis naar Newgrange & Connemara

Tijdens The Celtic HeArtbeat ervaar je de oerkracht, de magie en het kloppende hart van moeder aarde in het ruige Ier­se landschap. Tijdens deze week krijg je de kans om het contact met je eigen hart en essentie te hervinden en helemaal tot rust te komen.

 

De eerste twee dagen verblijven we in de Boyne Valley, bij Drogheda, iets ten noorden van Dublin. Hier bezoeken we Newgrange, Knowth, Dowth, de Hill of Tara en the Holy Well of Tara. De megalithische monumenten van Newgrange, Knowth en Dowth zijn één van de oudste ter wereld. Ze zijn ouder dan Stonehenge en de piramiden van Egypte. In deze grottempels zijn zeer bijzondere spiraalvormige rotsinscripties te vinden. Er vonden inwijdingen plaats met betrekking tot de Moedergodin Danu. Deze monumenten zijn opgericht door het godenvolk, de Tuatha-de-Danaan, volgens verhalen het volk van Atlantis.

 

Bij goed weer kunnen we een yoga of meditatie doen op de Hill of Tara (Temhair in Gealic). Het is een plaats die al 3200 jaar voor Christus een cultusplek was waar magische rituelen werden uitgevoerd. Veel Ierse verhalen gaan over Tara. Je voelt de magie als je op deze plek staat. We kunnen ook de kracht voelen van 'the Stone of Destany' (Lia Fail in het Iers) op de Hill of Tara. Er werd geloofd dat de steen zo hard zou schreeuwen dat het in heel Ierland te horen zou zijn, wanneer de ware koning van Ierland in de buurt zou komen. Vanaf de Hill of Tara heb je op een heldere dag een spectaculair uitzicht over ongeveer 25% van Ierland.

 

Na het bezoek aan Newgrange en Tara gaan we naar de westkust van Ierland, waar we kunnen genieten van de oerenergie van Connemara en (als het weer het toelaat) de yoga op het strand. In Connemara verblijven we in The Anglers Return, een bijzonder en authentiek landhuis midden in de ruige, ongerepte en magische natuur. Het landhuis heeft een grote biologisch groentetuin en kijkt uit op de Ballinahinch rivier en een meer. Een prachtige plek, waar het leven nauw verbonden is met de elementen. The Angler's Return

 

Angler's Return   Gorteen beach   tuin van Angler's Return

globaal ochtendprogramma

 

het middagprogramma bestaat uit een van de volgende activiteiten

 

het avondprogramma bestaat uit een van de volgende activiteiten