Dru yoga

reis naar je hart

Wekelijkse lessen via ZOOM: Woensdag 20.15 u. – 21.30 u.

Workshops, retreats en privé lessen in Nederland, Spanje en Ierland op aanvraag.

Pranayama – Adem is leven

Bewustwording en verbinding vanuit het hart

De nadruk in de yoga die ik geef, ligt op het maken van contact met je hart, het contact met de natuur, soepele spieren en gewrichten, ontspanning, genieten en weer in balans komen.

Reis naar je hart

Zoals de vos vertelde aan de wijze en betoverende kleine prins : “Dit is mijn geheim: Alleen met het hart kun je goed zien, het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar”  

                  Uit “Le Petit Prince” van Antoine de Saint-Exupéry

De naam Dru yoga is afgeleid van de poolster Druvhana, die stil aan de hemel staat. Dru betekent ook ‘het stille punt’ in jezelf.

Deze traditie vindt zijn oorsprong in Noord-India. Dru-yoga heeft veel overeenkomsten met andere vormen van yoga, maar neemt door de andere les struktuur en de yoga-flows een unieke positie in. Belangrijk zijn het werken vanuit de ruggegraat en het werken met de hartenergie. Er zijn speciale series om te ontladen. Dru-yoga draagt bij tot een verbinding met de innerlijke stilte, gezondheid en innerlijke kracht. We beginnen de les met een vrolijke aktivatie, bestaande uit dynamische actieve bewegingen. Daarna volgt een EBR (Energy Block Release – het ontladen van spanning). Een EBR bestaat uit vloeiende bewegingen, die je helpen energieblokkades op het fysieke, mentale en emotionele vlak op te lossen. Deze wordt gevolgd door asana’s (yogahoudingen) en een diepe ontspanning. Tijdens de les is er veel aandacht voor alignment (juiste houding) en het soepeler maken van de rug. Tijdens Dru-yoga is er op een zachte manier aandacht voor de beweging van het lichaam.

In Dru-yoga hebben we het besef onderdeel te zijn van een groter geheel, van onze omgeving en van de natuur. Bij Dru yoga is er aandacht voor verandering, vertrouwen, liefde, moed, meegaan met de stroom en de overtuiging dat onze mogelijkheden onbegrensd zijn.

Hartegroet, Marleen  

Telefoon of WhatsApp: 06-18339912

email: marleen.v.haastrecht@gmail.com